Scoala de dans Oportunidad a lansat proiectul european Oportunidance ”Dance you way to other cultures”

București, 23 ianuarie 2016. Școala de dans Oportunidad, alături de Academia de Studii Economice București, a lansat, în prezența a aproximativ 100 de participanți, un proiect european de educație nonformală care își propune consolidarea de cunoștințe și abilități prin activități de interacțiune socială și interculturală, de comunicare în limbi străine, improvizație, dans și prin utilizarea de instrumente digitale în scop didactic.

Școala de dans Oportunidad, alături de partenerii săi, a câștigat proiectul european de educație non-formală Oportunidance, “Dance your way to other cultures”. Proiectul se adresează adulților pasionați de limbi străine, dans, cultură și civilizație europeană, dornici să învețe permanent.

Partenerii proiectului sunt: Academia de Studii Economice (România) – coordonator, Școala de dans Oportunidad / Asociația Club Vertical (România), , Universite Libre de Bruxelles (Belgia), Universidade de Lisboa (Portugalia), Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona (Spania).

Beneficiarii proiectului sunt adulți care au posibilitatea de a se implica în activități motivante și inovative de educație lingvistică și interculturală, dans social, dezvoltare personală și exprimare artistică pentru a-și atinge obiectivele personale într-o manieră creativă.

Principalele obiectiveale proiectului sunturmătoarele:

  1. Consolidarea competențelor în 6 limbi străine – franceză, română, spaniolă, catalană, portugheză și engleză – în vederea creșterii șanselor de a avea acces la un loc de muncă mai bun, la informații de diverse tipuri în limbile proiectului, în vederea unei vieți sociale echilibrate și a dezvoltării personale. Activitățile specifice acestui obiectiv vor fi construite pe 3 niveluri de limbă și implementate în cadrul a 4 module:
  • Cunoștințe generale
  • Limbi străine pentru obiective specifice: Dans social
  • Limbi străine de specialiate: Domeniul profesional și de afaceri
  • Comunicare interculturală, cultură și civilizație
  1. Consolidarea competențelor de dans social, în vederea implicării cât mai multor beneficiari în activități recreative, de socializare și care țin de un stil de viață sănătos, dansul social fiind cunoscut pentru numeroasele sale beneficii.
  2. Consolidarea competențelor digitale prin module de învățare online, în vederea unei mai bune utilizări a instrumentelor de comunicare contemporane.

Etape și activități:

  • Ianuarie – iulie 2016: Cercetare în domeniul limbilor străine cu obiective specifice, a utilizării TIC în scop pedagogic, dansului social, comunicării interculturale și crearea modulelor de învățare online.
  • August 2016 – aprilie 2017: Învățare prin intermediul modulelor online ce pot fi accesate gratuit.
  • Mai – octombrie 2017: Evenimente de multiplicare – sesiuni a câte 3 zile în cadrul cărora se vor organiza workshopuri de diverse stiluri de dans predate în limbile proiectului și activități de comunicare interculturală.

Evenimentele de multiplicare vor avea loc la Lisabona, Bruxelles și București.La fiecare dintre acestea, un număr de de 60 de locuri sunt disponibile pentru participanții la proiect, obiectivul principal al workshopurilor fiind acela de a valorifica noțiunile, cunoștințele și competențele dobândite prin intermediul modulelor online. Selecția candidaților se va face prin concurs, criteriul principal fiind numărul de module parcurse de fiecare participant înscris pe platformă.
Prioritate vor avea cursanții instituțiilor partenere. Costurile de participare vor fi parțial acoperite din proiectul bugetului.

Despre Școala de dans Oportunidad

Oportunidad este o școala de dans, teatru, improvizație și dezvoltare personală. Suntem o echipă de profesioniști, cu largă experiență pe scenă și în spatele ei. Am ținut mii de cursuri și workshop-uri, am organizat sute de evenimente în cadrul cărora am urmărit întotdeauna trei scopuri: viziune, evoluție continuă, relaxare activă. Pentru a le atinge, îmbinăm lumea dansului cu lumea teatrului și a educației nonformale și ne mândrim cu originalitatea cursurilor noastre.

Contact:

contact@oportunidance.eu | www.oportunidance.eu

info@oportunidad.ro | www.oportunidad.ro | 0720.051.491

Leave a reply