Vama Veche 2013 – Romanian World Latin Dance Cup

Mult asteptatul concurs Romanian World Latin Dance a inceput cu greu, foarte greu. La fel de bine as fi putut numi acest articol “Un tren cu care nu mai vine” pentru ca a inceput cu o mare intarziere. La de ora 23.00 eram acolo si tot asteptam. Conform programului show-ul trebuia sa inceapa la ora 23.00. Eram inconjurat multi oameni care venisera la timp si ma intrebau de ce nu se respecta programul. Ma simteam ca un responsabil de gara al carui tren anuntat se dovedea a fi unul fantoma.
La ora 23.42 trenul a ajuns in statie si Wilmark a dat startul competitiei. Competitia nu a fost curtata de pre multi competitori dar asta deja seamana a boala care probabil se va vindeca in momentul in care vom avea federatie de salsa. Drum lung, greu dar eu il sustin cu toate fortele mele.

Cele 3 sectiuni ale competitiei au fost:

  1. Cel mai bun artist solo
  2. Cea mai buna pereche de amatori
  3. Cea mai buna pereche de profesionisti.

Clasamentul a fost urmatorul:

Cel mai bun artist solo:
Locul I – Monica Dobroiu – Salsa Picante.
Locul II – Adrian Popita – Solo Baila
Locul III – Cristina Mustatea – Latin Dance

Cea mai buna pereche amatori:
Locul I – Alex si Alexandra
Locul II – Ianis si Elena
Locul III – Viorel si Lavinia

Cea mai buna pereche profesionisti:
Locul I – Stella si Dimitris, campionii Greciei la salsa
Locul II – Suzana Deac si Adrian Popita
Locul III – Mihaela si Vlad, Salsa Encanto

Cum regulamentul a permis participarea campionilor Greciei la acest concurs, Stella si Dimitri au fost invitati sa participe la competitia de la Miami dar Locul II, Suzana si Adrian vor reprezenta Romania la Miami.

Competita s-a terminat la ora 2.43am cu mult peste orarul programat. Lumea a dat o bila neagra acestui festival din pricina intarzierilor. Cei mai inversunati au fost cei care au platit party pass si care s-au vazut pusi in situatia de a participa la un party care dura mult mai putin. Nu stiu daca in cazul de fata show-urile au inceput mai tarziu din cauza faptului ca performerii au intarziat sau spectatorii nu au venit la timp sau au existat alte motive. Ca spectator consider ca este o lipsa de respect sa intarzii iar ca organizator, show-ul trebuie sa inceapa la ora anuntata indiferent ca sala e pe jumatate goala.
Am vorbit cu multa lume si parerea fost unanima Vama Veche Salsa Week a scazut in popularitate si din pacate cativa dintre cei care au fost anul acesta in la festival nu se vor numara si la anul printre cei care vor dansa salsa la Club d’Or. Nu am date oficiale dar oricum mie mi s-a parut ca numarul de participanti a fost mai mic ca anul trecut. E adevarat si faptul ca unii au ales sa vina numai in primul weekend si altii doar pentru cel de-al doilea weekend. Am cunoscut chiar cateva persoane care au plecat miercuri si s-au dus in la festivalul din Varna…
Foarte apreciat este festivalul de salsa din Croatia si in ciuda faptului ca este destul de scump, vor fi salseros care vor strange bani pentru a ajunge acolo si avand in vedere ca nici Vama Veche Salsa Week nu este ieftin, nu vor putea merge in ambele locuri.
Vama Veche Salsa Week are sansa de a deveni foarte atractiv daca cale cateva idei, care stiu din surse sigure ca au ajuns la urechile lui Wilmark, vor fi puse in practica. Sustin acele idei dar nu le pot impartasi aici pentru ca nu imi apartin si nici nu am acceptul acelor persoane de a le face pubilce aici. Toata lumea doreste un weekend minunat la mare, plin de salsa si isi mai doreste ca toate problemele sa dispara. Stiu ca se poate. Am incredere in organizatori si astept un rezultat magnific pentru 2014.

Galerie foto:

Leave a reply