Deschiderea Salsa for You, seminar “Cluburile latino Trecut! Prezent. Viitor?”

Putini au fost cei care au acceptat invitatia lui Justinian Radu de a discuta viitorul cluburilor latino. Citind corect fiecare semn de punctuatie folosit, “Trecut! Prezent. Viitor?”, ti-ai fi dat sema ca mesajul deja a fost transmis. In ciuda faptului ca se deschid scoli de salsa, ca avem castigatori pe la mai multe concursuri nationale si internationale, comunitatea de salsa din Romania pare amortita in vreo 300, 400 (poate) de dansatori in Bucuresti si inca cateva sute in tara, O comunitate care stagneaza de ani buni si care isi mai ingroasa randurile doar cu ocazia celor 2 evenimente majore: Congresul salsa de la Brasov si Vama Veche Salsa Weekend.

In asemenea conditii, viitorul cluburilor de salsa este pus oarecum sub semnul intrebarii. Preturile sunt oricum foarte mici, comparativ cu locatii din Bruxelles, unde un shot de tequila este 4 Euro iar eu personal am dat 7 Euro in Barcelona pe un martini. Si mai mult decat atat, in Salsa for You, ceea ce scrie pe sticla, este exact ceea ce bei. In Bruxelles comunitatea pare amortita iar cluburile s-au transformat in discoteci cu muzica latino comerciala… Peste cativa ani e posibil sa ne lovim de o situatia asemanatoare si aici daca nu se iau masuri acum.

In conditiile in care consumatorii de muzica latino sunt disipati, exclusivisti si mult prea putini ca sa poata sustina cele 3 cluburi din Bucuresti: Salsa for You, Salsa Guantanamo – Salsa Summer Club si Malibu, au incercat sa gaseasca o solutie cei din prezidiu: Justinian Radu, Ahel si Mihai – Salsa For You, Octav si Sasha – Salsa Guantanamo, Dragos – Salsa Galaxy, Vali – Salsa Factory, Gabi – Salsa Veneno, DJ Bidi si nu in ultimul rand Ana Maria – Mania Latino si Andreea – Wil mark Academie de Baile, dar si celelalte scoli de dans care au binevoit sa ia parte la discutie.

In urma discutiilor s-au luat cateva decizii:

  1. Muzica va fi cea de petrecere. Deci fara jazz, muzica instrumentala care sa fie mai greu de inteles pentru unii.
  2. Dress code impus in Salsa for You. Liderii scolilor de dans vor urma sa le dea sfaturi cursantilor cum sa vina imbracati in salsa.
  3. Happy Hours in Salsa for You. La o anumita ora din noapte, stabilita numai de Justin, cumperi o bautura si primesti doua.

Discutiile au fost mai lungi, s-a pus problema deserviciilor care se aduc de catre cei care isi deschid scoala de dans dupa ce iau lectii de salsa doar cateva luni, s-a pus problema Federatiei care nu mai apare… si inca cateva lucruri care depaseau sfera discutiei dar care vor fi reluate cu urmatoarea ocazie.

 

One Response to “Deschiderea Salsa for You, seminar “Cluburile latino Trecut! Prezent. Viitor?””

  1. Costin says:

    Or fi shot-urile mai scumpe in Occident (Belgia, Spaia etc) decat in Romania, dar si salariile si ajutorul de somaj sunt mult mai mari acolo decat aici! S-a discutat cumva si de o strategie pntru a reusi Bucurestiul sa organizeze Salsafest in 2012? In 20101 unii salseros imi explicau ca nu vin la Salsafest pentru ca mreg la munte in acel week-end, de parca ar fi saptamanal festivaluri de salsa in Bucuresti, nu doar anual! S-a discutat oare si de o modalitate de a plati perfomerii pe scena??

Leave a reply