Crazy Salsa Fest 2012

Mare, soare, salsa. O combinatie perfecta. Crazy Salsa Fest, un festival plin de culoare, si asa cum ii spune si numele, un festival putin iesit din tipare si spun acest lucru din perspectiva unor paradoxuri care il inconjoara: salseros foarte fericiti care canta, danseaza si scandeaza de bucurie si salseros tristi ale caror asteptari nu s-au implinit, domnul Cristian Broasca ca da totul pentru bunul mers al acestui eveniment si personalitati de vaza din Mangalia care nu-l baga in seama si nu-si respecta cuvantul pentru minimum de sustinere in detrimentul culturii salsa si a turismului intr-o alta ordine de idei, din pricina unor interese ce tin de culoare…

Desi nu poate concura ca numar de participanti cu alte festivaluri de salsa din tara, Crazy Salsa Fest are un iz aparte pe care l-am simtit atat anul trecut cat si in acest an. E undeva intre sentimentul de prietenie cu toti cei din jur si sentimentul de acasa impreuna cu cei dragi. Cu siguranta nu-mi vor impartasi toti parerea mea, mai ales cei ale caror asteptari nu au fost atinse. Imi amintesc ca anul trecut au fost oameni care dupa ora 1am, sambata, au plecat in Vama Veche pentru ca petrecerea nu era asa cum si-au dorit-o. Pana si aici avem unparadox, pentru ca acum, ca si anul trecut petrecerea de dupa show-uri desi a inceput undeva pe la 12.30 am s-a “incins” pe la 2.30 am si a durat pana la 7 dimineata.

Au fost intr-adevar lucruri care au deranjat ca balbele echipei de sunet, atat in timpul showurilor cat si in sala de salsa precum si alegerea muzicii salsa, dar am savurat pe deplin playlistul din sala de bachata. Am regretat sincer absenta DJ-ului bulgar – DJ Dobcho – care a facut anul trecut deliciul publicului.

Miss si Mister Salsa a fost mult mai atractiv ca anul trecut, organizatorii mergand pe o nota distractiva foarte apreciata de public, dar ridicata la rang de arta de Daniel (“Varza” – Mania Latina) care a si castigat podiumul alaturi de Albinuta (Salsa Factory).

Mi-a placut in mod special faptul ca spre dimineata, intr-o dezbatere despre salsa, oameni care doresc un trend ascendent al fenomenului, s-a discutat de decaderea salsei atat la noi in tara cat si la nivel international, prin faptul ca a face cativa pasi de salsa se transforma intr-un business neavand nici o legatura cu cunoasterea, intelegerea si propagarea salsei, ca se fac festivaluri cu mediocritati si salsa in sine denatureaza de la adevarata ei valoare si frumusete. Solutia data de Alfredo Tores: promovarea valorilor, a oamemilor care cunosc salsa cu adevarat si sustinerea lor.

Ca o privire de ansamblu as putea spune ca acest festival a evoluat fata de anul trecut prin grija fata de aproapele nostru, festivalul sustinand doi copii cu probleme majore printr-o strangere de fonduri, cat si prin aprecierea de inalta clasa prin participarea mai multor scoli si personalitati din cuba, Grecia, Bulgaria, Germania si Romania.

Soare, mare salsa. Crazy salsa Fest.

Galerie foto:  Shows + Miss&Mister Salsa, Party

 

 

Leave a reply