Kizomba workshop

Kizomba un dans foarte senzual aparut in Angola, derivat din zouk , a inceput sa prinda si la noi in ultima vreme. Si-au facut aparitia timid si cateva workshopuri la marile congrese de salsa iar cluburile de dans au inclus si aceste ritmuri in playlistul lor.

Pentru cei interesati a fost lansat un eveniment pe Facebook in care se anunta un curs de kizomba organizat de Salsa Imperius si tinut de kizomba.ro. Mi-a atras atentia prin faptul ca era prezentat ca un curs care tine 5 ore si se adresa mai ales incepatorilor.  Clubul Latin Dance a fost locatia unde s-a organizat acest curs.

Cursul a fost impartit astfel:

  • 1’45″ – pasi de baza (basic 1,2, chassé, hesita, passadas, tempo (half time), leading & following)
  • 30″ – practica
  • 1’45″ – saidas – linha, com volta, cruzado, com contrapasso/contratempo
  • 30″ – practica
  • 1′ – pivoti, intoarceri, quarto & meia volta
  • 30″ – practica

Cum acest curs nu se anunta unul cu o repetabilitate saptamanala era clar ca de fapt era un workshop de kizomba, el fiind prezentat in mod eronat celor interesati ca si un curs.   Cu siguranta au fost persoane care au luat decizia de a participa sau nu, considerandu-l un curs obisnuit. “Curs” sau “workshop” e o chestie de interpretare, eu personal l-am vazut ca un workshop. Unul bun care si-a atins pe deplin tinta pe care si-a propus-o. A pornit de la zero si in cele 5 ore am putut sa patrund misterele acestui dans si sa fiu multumit ca pot face cativa pasi in ritm de kizomba.

A fost foarte fun si relaxant, Bogdan, cel care ne-a indrumat primii pasi de Kizomba in acest workshop, fiind cat se poate de calm si stapan pe situatie. A raspuns la toate intrebarile si s-a adaptat perfect ritmului nostru de invatare. Totul s-a terminat cu o iesire la restaurant pentru a sarbatorii primii pasi de kizomba invatati.

Leave a reply