Salsa National Congress 2012

Congresul National de Salsa Editia a VI-a, organizat de Academia de dans si Salsa Picante, a reunit ca in fiecare an mai bine de 1500 de salseros din toate orasele tarii cat si din Bulgaria si Grecia. Aro Palace a devenit un centru de buna dispozitie, dans si socializare in care salsa a fost liantul care i-a unit pe toti.

Prima seara a debutat cu concursul de Jack&Jill la care au participat 24 de perechi care s-au dezlantuit pline de energie. Pentru prima data castigatorii au primit premii in bani oferite de sponsorul congresului Regiotrans:

  • locul 3 – 50 de Euro
  • locul 2 – 100 de Euro
  • locul 1 – 200 de Euro.

Toti concurentii au primit premii constand in full-pass la urmatoarele evenimente:

  • Romanian Latin Dance (Bucuresti, 21- 23 septembrie)
  • Crazy Salsa Fest (27-29 aprilie)
  • Salsa Week (Vama Veche, 6-12 august)


Concurs J&J – Brasoveanca atat pe scena cat si in sala.

Wilmark si Dragos (Salsa Galaxy) au prezentat showurile celor mai populare scoli, care pe buna dreptate au ridicat ropote de aplauze.

Petrecerea incendiara a inceput dupa miezul noptii in care toti participantii imbracati confrom dress-codului – tricolorul Romaniei- au dansat nebuneste pana dimineata, Tristetea mare a fost dimineata cand pe la ora 6.00am organizatorii au oprit muzica pentru ca dansatorii de pe ring, nu putini la numar, sa ia o pauza pana sambata seara cand distractia va continua. E o masura drastica dar necesara, altfel probabil ca s-ar fi dansat pana la ora 11.00 cand au inceput workshopurile…

Sambata, imediat dupa workshopuri s-a pus in practica o idee geniala: Stargate – concurs intre scolile de dans pentru a castiga un loc in showrile ce vor fi prezentate in acea seara. Galeriile celor care sustineau diferite scoli au fost organizate perfect cu pancarde si sustineri vocale pe masura, iar cei de pe scena s-au straduit sa fie la inaltime.

Dupa ora 22.00 salseros pasionati s-au urcat pe scena si ne-au surprins cu showuri de foarte buna calitate, pline de energie si pasiune. Pot spune cu certitudine ca odata cu acest congres stacheta salsa in Romania a fost ridicata mai sus decat era anul trecut. M-au impresionat in mod deosebit cei de la Bailarte – deosebit, proiect Melody – extraordinar, a ridicat sala in picoare s-a cerut de mai multe ori bis, Picante si Mania Latina – foarte fun.

Reactia invitatilor internationali la Proiectul Melodia.

Duminica a fost ziua rezervata concertului Tumbaito si concursului de Jack&Jill Profu&Profa. Cum dress-codul din aceaasta seara era “kitch” atmosfera a fost foarte colorata. Concertul a fost un succes si a fost apreciat cu multe aplauze.

Mult asteptatul concurs J&J Profa&Profu a fost recompensat cu cate cu 300 de Euro pentru fiecare castigator de catre compania Regiotrans – sponsor al SNC 2012. Probele au constat in salsa, switch (fetele conduc), figuri avansate de salsa, limbo dance si vals.

Seara a continuat cu partea a doua a concertului Tumbaito iar dupa aceea petrecerea, ca in fiecare seara, a fost la cote maxime.

Cand ma uit in urma, pare un basm frumos plin de veselie, oameni minunati si mult mult dans. Singurii care par cazuti din cer sunt barmanii care par ingroziti si treziti parca intr-o padure infricosatoare in care balaurii eram noi, miile de salseors, iar ei, Feti Frumosi, incearcau sa ne calmeze oferindu-ne cu stangacie si frica cate o bautura miraculoasa… gin, bere, whisky si alte licori de foc, poate, poate ne-om mai imblanzi. Poate la anu’ o sa-i invatam si pe ei sa danseze si in felul acesta sa fie mai relaxati printre noi…

Galerie foto

Ziua 1:  J&J, Show, Party
Ziua 2: Stargate, Show – partea 1, Show  - partea 2, Party
Salseros SNC 2012
Extra

Leave a reply