Rueda de Casino – un pas spre Cartea Recordurilor

8 octombrie 2011. O zi trista cu multi nori cu un cer care parca statea sa planga. Asta era dimineata. Pe la 11.00 cand eram in parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4, in spatele Palatului Copiilor, soarele isi revenise si ne zambea gales parca special pentru toti cei imbracati in tricou alb si pantalon negru, costumatia oficiala a celor care participa la rueda. Eram in expectativa sa vad cat de multi vor participa si eram bucuros cand la  orizont mai aparea un grup de dansatori. Intr-un final zambetul mi-a cam inghetat… repetitiile incepusera si nu erau mai mult de 500 de dansatori; soarele a disparut de pe cer parca si el dezamagit. Mi-am dat seama ca recordul mondiat este compromis, ne-ar fi trebui 550 de perechi.

Cu toate acestea, ne-am prins intr-o rueda nebuna si am dansat si am savurat fiecare secunda sin cele 6 minute si ceva ale coregrafiei alese. Ne-am mai incurcat, ne-am zambit, am ras si ne-am distrat teribil. Practic avem un record national in acest moment. Pot sa afirm ca au fost peste 500 de dansatori, din pacate nu stiu numarul exact,de la scoli de dans din Bucuresti, Ploiesti, Targoviste, Brasov.

SalsaMagia.ro multumeste scolilor participante la acest eveniment (in ordine aleatoare):

 1. STEP IN 2 SALSA – Brasov
 2. MANIA LATINA – Bucuresti
 3. ARTASIS – Brasov
 4. SOLO BAILA – Bucuresti
 5. SALSA FACTORY – Bucuresti
 6. MAGIC DANCE – Bucuresti
 7. CUBAN FLAVOUR – Bucuresti
 8. SALSA CUBANA – Bucuresti
 9. SALSA EVOLUTION – Bucuresti
 10. SCOALA DE SALSA – Bucuresti
 11. SALSA PASSION – Ploiesti
 12. SALSA IMPERIUS – Bucuresti
 13. SALSA ELEGANTE – Targoviste
 14. LOVE TO DANCE – Bucuresti
 15. SALSA ALLEGRIA – Bucuresti
 16. WILMARK DANCE ACADEMY– Bucuresti (1 pereche)
 17. SALSA GALAXY – Bucuresti (1 pereche)

Aceasta este lista oficiala a scolilor participante.

Multumim si acelora care nefacand parte din grupul unei scoli de dans, au venit si au participat la aceasta competitie, multumim si lui DJ Bidi care sutinut muzical evenimentul. Multumim lui Gabi Voicu (alias Bubu), Salsa Veneno,  omul care a facut posibila aceasta competitie si a luptat chiar daca multe scoli de dans si-au retras sustinerea promisa initial. Daca anul asta am facut doar un record national, la anul cu siguranta, remediind problemele aparute, vom fi mult mai multi.

Momentul a fost bine reprezentat in mass-media, au aparut numeroare articole in presa online iar Antena 1, Antena 3,  B1 TV si Realitatea TV au facut reportaje unele avand chiar transmisiuni in direct.

Presa online:

Video:

http://inregistrari.antena3.ro/view-08_Oct-2011-Stiri_ora_12:00-95.html

http://inregistrari.b1.ro/view-08_Oct-2011-stiri_ora_12-45.html

 

 

Sursa: Libertatea.ro


Leave a reply