Vama Veche Salsa Week 2011

Vama Veche, un loc adorat candva de hipioti si rockeri, a devenit azi un loc al contrastelor unde poti sa zaresti limuzina si masini de lux trecand pe langa cei care au doar o chitara si un cort, petreceri si cantari de rock, jazz, blues dar si de salsa, locatii de jumatate de stea cat si unele care arata ca dintr-o revista de tusim: Club D’OR. Locul unde si-au dat intalnire si anul acesta salseros din toata tara si nu numai.

Practic festivalul de salsa denumit Vama Veche Salsa Week 2011, era cel mai asteptat moment al verii pentru toti si multi au numarat pe Facebook zilele, una cate una, pana sa inceapa. Anuntate in jur de 600 de persoane participante, pe parcursul intregii saptamani, acest numar cred ca a fost depasit chiar daca unele persoane au venit la inceputul saptamanii iar altele mai spre sfarsit.

Invitatii Pasty & Evelin, Roby G si partenera sa, Manuel Mascarell, Ruxy Rux, Los Pambos, DJ San Morales, DJ Bidi, DJ Romy, DJ Monika, DJ Liviux si-au facut pe deplin datoria iar cei care au participat la workshopuri au avut ce invata.

Concursul pentru cea mai buna trupa de salsa a fost punctul culminant al serii de vineri si poate chiar al saptamanii, s-a vazut un pic de tensiune, emotie dar si tenacitate si dorinta de a reusi. In concurs s-au inscris 4 trupe:

  • Salsa Veneno
  • Salsa Picante
  • SalsaGalaxy
  • WDA (Trupa Wilmark Dance Academy)

Ordinea intrarii in concurs a fost stabilita prin tragere la sorti de catre Justinian Radu si Melanie. La o diferenta de 2 puncte de urmatoarea clasata, cea mai buna trupa s-a dovedit a fi Salsa Veneno!!! Bucuria lor a fost imensa aruncandu-se in piscina inainte de a-si primi cupa. Pe fata celor de la salsa Picante s-a putut citi dezamagirea. Daca acum trei luni la Cluj, la competitia de rueda, Salsa Veneno nu parea prea in forma, acum au aratat ca au muncit mult de atunci si juriul format din invitati internationali le-au recunoscut meritele. Felicitari Salsa Veneno!

Despre invitatii straini, numai cuvinte de lauda, artisti de o mare valoare pe care i-ai urmari multa vreme fara sa te plictisesti incercand sa furi un pic din tehnica si sa intelegi felul lor de a simti dansul. Au fost trei lucruri care mi-au placut in mod deosebit: worksoppul de rueda, facut in piscina de Manuel Mascarell, Pasty & Josta dansand zouk si bucuria care se citeste pe fata lui Pambos Haralambos Agapiou atunci cand danseaza. E de nedescris.

Ca o nota aparte Vama Veche Salsa Week detine doua recorduri: este cel mai lung eveniment – o saptamana de salsa – din Romania, si cea mai scumpa intrare pentru o singura seara la o petrecere: 65 lei (incluzand show-urile din acea seara).

Vama Veche salsa weekend 2011, cred ca a reusit ceea ce si-a propus, sa ne adune impreuna intr-o vacanta plina de salsa si buna dispozitie. A fost o saptamana de relaxare activa si poate ne-am fi dorit sa dureze mai mult. Bineinteles au fost si nemultumiri, e greu sa-i faci pe toti fericiti, cea mai discutata problema fiind inceperea show-urilor la ora 0.00, la miezul noptii. Ca sa ma lamuresc asupra acestei probleme, am apelat direct la Wilmark. Pe masura ce mi-a expus aceasta viziune, i-am impartasit-o desi multi dintre noi nu am inteles-o si am asteptat tremurand de frig, showul promis.

S-a dorit sa se treca peste graba, intarzieri inerente si lucruri facute pe fuga din partea tuturor, asa cum s-ar fi intamplat daca show-urile ar fi inceput la 22.00 si s-a mers pe ideea de a veni la un party, de a incepe dansul si de a savura o bautura inante de show, dupa care la miezul noptii show-ul mult asteptat, urmand a continua petrecerea imediat dupa aceea.

Ca o concluzie, s-a putut observa cresterea interesului pentru salsa si respectiv a comunitatii salsa din Romania. L-am intrebat pe Wilmark daca performerii romani au fost pe masura asteptarilor, iar raspunsul lui a fost ca isi dorea mai mult de la ei. Cu siguranta si noi ne dorim ca nivelul dansatorilor de salsa din Romania sa creasca. Sperante avem, si cum primii pasi s-au facut de catre Simona si Vali, urmarim cu interes cine o sa le calce pe urme.

Ca o despartire de Vama, duminica dimineata, toti cei care au rezistat pana la sfarsitul petrecerii la 6.00 am (si asta numai pentru ca s-a oprit muzica…), au admirat rasaritul de soare impreuna pe plaja.

Galerie foto
Vineri: Show; Party;
Sambata: La multi ani… ; Show; Party; Rasarit pe plaja;
Workshops

Leave a reply