Palladium Era Night

Cei de la Salsa Galxy s-au gandit ca in aceasta seara, 8 iulie 2011, sa rememoreze printr-o noapte remarcabila, acele timpuri pe care le numim Palladium Ballroom Era (1950′s).

Ca sa ne aducem aminte, Palladium s-a deschis in 1947 ca fiind un studio de dans si o sala de dans. Ringul de dans era conceput astfel incat sa poata sustine 1000 de cupluri de dans. Din nefericire la inceput a existat o politica rasiala astfel incat doar populatia alba avea acces. Din cauza acestei alegeri, clubul cade in declin finaciar si la indrumarea lui Federico Pagani, Palladium este primul club care face deschiderea catre muzica latino, la inceput doar la matinee. Succesul a fost imens, si ca sa atraga noi clienti, Palladium si-a deschis portile catre afro-americani, portoricani, cubanezi si in curand toata lumea a fost furata de ritmul incandescent al muzicii.  Faima locului a atras unele dintre cele mai renumite formatii de muzica latino, dar cei care si-au lasat cu adevarat amprenta au fost trioul Tito Puente, Tito Rodríguez si Machito. Cum in acea vreme nu existau DJ, cei trei cantau intr-un ritm frenetic si era greu de sesizat cand o formatie a terminat recitalul si cand incepea cealalta, realizandastfel un maraton mambo la cel mai inalt nivel.

Serile erau pline de muzica fascinanta dar si dansul avea un loc foarte important. Se predau lectii de mambo si chacha. Fascinatia mambo  i-a prins in mreje pe toti de la actori celebri la cantareti de jazz care au avut interpretari in ritmuri de mambo. Astfel, Palladium se autointituleaza “Templul Mambo”. Cei mai buni dansatori ai vremii au sustinut rerezentatii de mambo si chacha si tot acum Palladium  devine exemplu pentru ritmurile de dans mai noi ca merengue si pachanga, care ulterior au devenit la fel de populare ca mambo. De asemenea existau diferite concursuri care se tineau periodic.

Desi in 1960, gustul pentru muzica latino decade si se indreapta catre un alt orizont, Palladium Golden Era ramane un punct de referinta in istoria muzicii latino .

Locatie: Malibu Club

 

Review

Lume multa, chiar mai multa decat in alte dati si pofta de dans. Multa pofta de dans. Cum Romy era intr-o forma de zile mari, ne-a purtat pe ritmuri frenetice ca in zilele bune ale Palladiumului. Ca multi altii am oftat adanc pentru ca la bar nu se adusese cafea, tocmai intr-o seara ca asta, dar muzica si prietenii din jur au compensat acest mic neajuns. Multumim Romy.

 

Leave a reply