Havana Club Orchestra Domingo Latino

Am fost invitat sambata seara in Garage Hall, o locatie mai putin obisnuita pentru cineva din  lumea latino. Inainte de a-l vedea, ma gandeam ca nu poate sa fie decat un loc in care orice rocker se simte ca acasa. Se pare ca m-am inselat un pic. Trecand peste motoarele si accesoriile moto de la intrare,  am pasit intr-un loc in care designul se imbina intr-un mod placut cu oameni foarte primitori si atenti si am incercat sa iau pulsul locului. Peretii sunt tapetati cu afise si masini de curse, dar fotoliile sunt de catifea, foarte joase insotite de mese de sticla, atat de inalte incat am avut senzatia ca o sa musc din ele.

Concertul s-a tinut in mijlocul clubului, cu totii finnd cu ochii pe Havana Club Orchestra Domingo Latino. O parte din mese au fost dislocate ramanand suficient spatiu pentru artisti si pentru salseros. Am avut un fior inca de la inceput cand am vazut printre instrumente, pe langa clasicele congas, timbale, campana si maracas, un saxofon si niste clape. Intuitia s-a dovedit a fi adevarata, concertul a fost live 100% fara nici o adaugire electronica. Bass-ul a inchis cercul instrumentelor dar nu pe de-a-ntregul pentru ca un acompaniament la flaut a facut surpriza si mai placuta.

Formatia a luat fiinta acum 2 luni, piatra de hotar fiind pusa de catre cei doi membri fondatori Dimitriu Cristi (congas) si Denis Ramirez (timbale). Li s-au alaturat Burcea Marius (bass), Luis Palomino (saxofon, flaut), Adrian Cristescu (clape) si Jairo (voce). Animatia a fost sustinuta de dansatori cu muzica in sange: Luis Carlos Gonzales Blanco, Alian Reyes Perez si nu in ultimul rand de Silvia Matei. Din punctul meu de vedere Famingo Domingo reprezinta un potential enorm.  Desi in momentul de fata au cantat coveruri, la lansarea oficiala care va avea loc in septembrie-octobrie intr-o locatie care este surpriza, va trebui sa ne asteptam si la compozitii proprii. Pregatiti-va sa mai auziti de ei si notati si Garage Hall in cercul cluburilor latino mai ales daca vrei o locatie mai intima.

In fiecare sambata ii puteti asculta aici pe cei de la Domingo Latimo. Intrarea este 20 lei, in care este inclus un shot din partea casei.

One Response to “Havana Club Orchestra Domingo Latino”

  1. Alina C says:

    Este un loc foarte tare, unde te poti bucura de muzica autentica live :)

Leave a reply