Salsa Galaxy – 8 ani

Anuntata de ceva vreme si oarecum schimbatoare ca vremea de primavara in privinta datei evenimentului, celebrarea celor 8 ani ai scolii Salsa Galaxy a fost gandita ca un mic festival de salsa, pe parcusul a doua zile cu wokshopuri, domenstratii si cursuri, si binenteles petreceri pe masura. Schimbarea datei a fost facuta pentru a nu se suprapune cu nici un alt evenimet major de salsa si bine au facut. Ceea ce a fost interesant a fost ca locul unde se vor desfasura evenimentele au fost tinute sub denumirea de “Locatie surpriza” pana la un anumit moment cand Pasha Caribe a fost anuntata oficial. Alaturi de acest club au mai fost Malibu Club cu pre-Party (joi – 19.05.2011) si “Salsa for You” cu closing-party (duminica – 22.05.2011).

showurile au fost impartite strict: vineri – toti performerii de la alte scoli de dans iar sambata reprezentatii exclusive ai celor de la Salsa Galaxy.

Participarea mai multor scoli din tara a fost o surpriza placuta mai ales au putut fi urmariti cei din Timisoara si cei din Cluj. Sambata, demonstratiile celor de la Salsa Galaxy au fost bine organizate acoperind o gama larga pornind de la salsa si bachata pana la dans contemporan si hip hop.

Supriza si practic apogeul serii de sambata, a fost o reprezentatie asemenea celor din filmul “Burlesque” in care in rolul Christinei Aguilera si a lui Cher au fost de data aceasta Danut, Vali, Romy, Levi si inca cativa dansatori imbracati cum se cuvine …in costume de dama. A fost fun si acestia si-au intrat foarte bine in pielea personajelor si au fost ovationati cum se cuvine. Din pacate se pare ca acesta a fost un moment unicat, Dragos anuntand ca nu va duce acest show la nici un festival chiar daca i se va cere acest lucru.

Petrecerile s-au incins repede dupa terminarea demonstratiilor si desi ringul de dans, generos acoperit cu parchet, a fost neincapator vineri, astfel incat sambata s-au m-ai scos niste capapele pentru mai mult spatiu. Ca un fapt divers, sambata, a fost oferita si mancare celor prezenti.

Din nefericire accesul cu aparate foto profesionale si semi-profesionale fost interzis pe parcusul evenimentului. O echipa de fotografi profesionisti a avut exclusivitate.

Un fapt cu totul inedit s-a petrecut duminica: mai mult de 25 de dansatori s-au plimbat linistiti prin parterul magazinului Cocor pana la un moment dat cand muzica salsa s-a facut auzita si toti au inceput sa danseze cateva minute bune. Momentul mi-a adus aminte de Michael Jackson Dance Tribute, 4 septembrie 2009, cand mai bine de 200 de fani Michael jackson au dansat intr-un mall cat si in alte locatii din Bucuresti.  Personal, la cate a demonstrat Salsa Galaxy, ma asteptam la o coregrafie pentru acest flash mob, ca de exemplu in acest film [click aici], si de asemenea in alegerea unei locatii cu impact vizual mai mare in care numarul celor prezenti sa fie de minim 100-200 de persoane. Ca flash mob salsa, gheata a fost sparta, asteptam si alte momente de acest gen pentru promovarea comunitatii salsa din partea tuturor scolilor de dans.

Galerie foto:

Vineri: Show, Party
Sambata: Show, Party
Duminica: Workshopuri si demonstratie in magazinul Cocor

2 Responses to “Salsa Galaxy – 8 ani”

  1. ADI says:

    Sunt ferm convins ca bucurestenii vor mai vedea flashmob-uri de gen. Si am un sentiment ca vor fi ceva mai organizate, desi “flashmob organizat” e oarecum un oximoron din punctul meu de vedere.

  2. This is the best thread i have come across in ages! keep them coming man! this is wicked! :D 21

Leave a reply