Arad Salsa Weekend

Arad, un oras boem cu oameni foarte faini a gazduit acest weekend un eveniment deosebit sustinut de Oportunidad Escuela de Salsa si organizat in cele mai mici amanunte de Roxana Sabau, actrita la teatrul Ioan Slavici. Acest wokshop a iesit in evidenta in primul rand prin abordarea exhaustiva a dansului si a muzicii. Atentia remarcabila cu care s-au abordat principii de lead&follow, ritm si muzicalitate, spatiul de dans, atitudine si stil, a oferit celor prezenti o perspectiva aparte a muzicii in general si a salsa in particular. Introducerea jocurilor si a tehnicilor preluate din teatru a facut ca procesul de invatare sa fie mult mai facil dar a facut un pas inainte si in dezvoltarea personala dansatorilor.

Chiar si petrecerea organizata in clubul cochet “La Latino” , din interiorul strandului Arad, a fost un pic “altfel”, in sensul ca atmosfera a fost foarte calda si primitoare si nu mi-am dat seama cand s-a facut 3 am.

Cu ocazia acestui workshop , Salsa Addicted a anuntat oficial deschiderea cursurilor de salsa in Arad, Cursuri care vor incepe din data de 7 iunie 2011.

La sfarsitul workshopului , Felix  Crainicu mi-a acordat un scurt interviu:

R: Cine a avut ideea de a organiza un workshop la Arad, nu e o locatie aproape de Bucuresti?
Felix Crainicu:  Nu mai stiu exact daca eu sau Roxana Sabau … Am tot discutat despre salsa si despre acest fenomen care este destul de putin reprezntat in Arad… Si s-a nascut ideea de a merge acolo si a face ceva deosebit si nou.

R: Ceea ce am definit pe site ca directii in workshop a reprezentat practic o sedinta in workshop?
FC:  Au fost ws-uri clar conturate – lead&follow, ritm, stil si atitudine, styling, cele 3 principii de baza in salsa, spatiul de dans, muzicalitate (plus un partenrwork on 1 sustinut de addicted). Fiecare dintre temele de mai sus a reprezentat o sedinta aparte de lucru.

R: Am vazut ca v-ati adaptat din mers la cerintele lor.
FC: Da, era necesar sa facem acest lucru. Nu aveam de unde sa stim exact nivelul participantilor si ceea ce aveau ei nevoie acum… A trebuit sa ne mulam pe ceea ce am gasit la Arad

R: Ce ati adaugat in plus fata de ceea ce erati pregatiti sa predati?
FC:  Ca teme generale, nimic. Dimpotriva, a fost nevoie sa mai renuntam la cate ceva atunci cand am simtit ca exista riscul de a pierde sala sau de a ridica nivelul prea sus.

R: La ce ati renuntat?
FC:  Cele mai drastice taieturi au fost la cursul de styling. Practic, 90% dintre cei prezneti nu facusera niciodata un ws de styling, asa ca a trebuit sa tinem cont de asta. Drept urmare, ceea ce aveam deja pregatit a fost uitat si am reinvntat totul in dimineata de sambata (dupa ce vineri seara ne-am putut da seama de ceea ce este mai bine pentru participanti). Practic, nu am coborat nivelul, ci am oferit ceea ce era mult mai important acum pentru ei – respectiv miscari si directii care sa le starneasca spontaneitatea si creativitatea.

R: Cursantii ti s-au parut receptivi?
FC: Da, foarte. Nu a fost usor sa ii starnim sa ne intrebe, sa ne provoace, sa ceara mai mult. Insa au fost cat se poate de receptivi si atenti la tot ce s-a petrecut in sala.

R: Au fost cereri de a-i invata ceva in mod special?
FC: Mai mult nelamuriri care s-au vrut dezlegate. Au existat diverse neclaritati legate de chestiuni de baza si de principii directoare si imi place sa cred ca acum le va fi mult mai usor celor care au fost la “Arad Salsa Wekend” sa fie spontani si liberi pe ringul de dans, iar dansul lor a facut un pas in plus spre acuratete.

R: Colaborarea cu Salsa Addicted a fost una spontana sau a fost programata?
FC: Cate putin din fiecare. Dan Ceplinschi ne este prieten bun si ne-a solicitat sprjinul. Faptul ca acum Salsa addicted exista si in Arad ne-a bucurat si am ales sa ii sprijinim cu tot ce putem. In aceiasi ordine de idei, Salsa Addicted a fost singura scoala din vest care ne-a abordat si care si-a manifestat dorinta de a participa activ la “Arad Salsa Weekend” … Restul au ales sa stea departe si nu putem decat sa le respectam alegerea.

R: Un maraton cu atatea ore de salsa a fost prea mult pentru cursanti?
FC: Asta ar trebui sa spuna ei :) din cate ne-am dat noi seama fost solicitant, dar stii cum e… Atunci cand faci ceva care iti place, oboseala trece intr-un plan secund si nu conteaza atat de mult.

R:  Cum a fost petrecerea de duminica?
FC: Hehe… Intima si faina. Nu au mai ramas multi participanti, insa toti au fost foarte relaxati si gata de petrecere. Ne-am simtit (la fel ca in tot timpul petrecut la Arad) extraordinar si singurul lucru pe care l-am regretat a fost ca trebuia sa plecam a doua zi dimineata.

R:  Care era expresia cursantilor la sfarsitul workshopului? Obositi, multumiti, fericiti?
FC: Certitudine nu am decat asupra oboselii :) ) in rest, nu am primit decat reactii pozitive. Oamenii au plecat cu un bagaj mai bogat in ceea ce priveste salsa si cu o viziune noua asupra acestui dans.

R: Cum v-ati simtit voi dupa un workshop in care ati muncit non stop?
FC: Impliniti. Stii cum e, munca e atunci cand iti doresti sa fii in alta parte. Noi nu am facut decat sa ne bucuram de fiecare ora de la Arad si sa cautam sa daruim cat mai mult din ce avem.

Intorcandu-ma in Bucuresti, m-am gandit cu regret ca nu au participat mai multi la acest eveniment. O sa imi fie dor de oamenii frumosi intalniti in Arad si de zambetul lor atunci cand fac ceva cu pasiune si daruire.

Pe curand Arad.

Galerie foto: workshop – sambata, workshop duminica
Party – Sambata

 

Leave a reply