27 – 29 mai 2011 – ARAD SALSA WEEKEND!!!

Un eveniment marca Oportunidad Escuela de Salsa

Ingrediente:

  • 10 ore de workshop
  • 3 petreceri
  • concurs Jack & Jill
  • un total de 50 de ore de salsa hardcore si spirit Oportunidad
  • lead & follow, muzicalitate, ritm, cele trei principii de baza, stil si atitudine, spatiul de dans, actoria in salsa – cateva din temele abordate in cadrul workshop-urilor !!!

Preturi:

50 lei – Full Pass

30 lei –  intrare workshop sambata
30 lei – intrare workshop duminica

20 lei/intrare party (acelasi pret pentru vineri, sambata sau duminca)

Va asteptam pentru un weekend plin de salsa !!!

Informatii si rezervari – 0733 201 579 (Roxana)

 

Continut workshop:

Curs de lead & follow

Salsa este un dans in care barbatul conduce, iar femeia se lasa condusa. Aplicand acest principiu, veti putea dansa oricand, cu oricine, oriunde. Nu aveti nevoie de coregrafii sau succesiuni de miscari dinainte cunoscute, este necesar doar sa stiti sa conduceti si/sau sa va lasati conduse. Avand in vedere ca este cel mai important aspect din dansul de club, lead & follow este conceptul de baza promovat de Scoala Oportunidad si tocmai de aceea ii vom acorda o atentie deosebita. Pentru a invata acest principiu de baza in dansurile de club, vom folosi tehnici si jocuri preluate din lumea teatrului si a dansului contact.

Curs de ritm

In salsa, ritmul trebuie sa fie primul nostru prieten. De multe ori, mai ales la inceput, ritmul poate parea dificil, incurcat si complex. In plus, pentru europeni (care sunt mai putini obisnuiti cu percutiile afro sau latino) intelegerea ritmului, folosirea lui, pasirea pe anumiti timpi, etc, nu este cea mai usor accesibila. Prin jocuri si chiar prin folosirea propriu-zisa a instrumentelor de percutie (pe care le vom aduce la sala), cursurile de ritm va vor ajuta sa va imprieteniti mult mai usor cu universul percutiilor din salsa, un univers complex si aparent greu accesibil. Evident, de aici va rezulta urmatorul aspect ? veti dansa pe ritmul corect si il veti putea pastra pe intreaga durata a unei melodii. In dezvoltarea acestui curs vom folosi tehnici si jocuri preluate din lumea teatrului. In plus, vom avea printre noi percutionisti profesionisti care ne vor sprijini cu exemple.

Cursul celor 3 principii de baza

Beneficiind de instructori cu o larga experienta in domenii variate ale artei si societatii, Scoala Oportunidad a dezvoltat un sistem care sa va ajute sa intelegeti mai bine ce inseamna dansul de club, conceptul lead & follow si evolutia personala in dans. In acest curs vom vorbi despre cele trei principii pe care, aplincandu-le, va va fi mult mai usor sa avansati ca dansator(oare) (si) de salsa. Cele trei principii pe care le vom dezvolta sunt urmatoarele:

  • Principiul ?pasilor mici?
  • Principiul ?cate una?
  • Principiul ?actiunii si reactiunii?

Pentru sustierea acetui curs vom folosi tehnici din regia de teatru, din actorie si din stiintele de dezvoltare personala.

Spatiul de dans

Spatiul de dans este acel factor de care depindem cu totii in momentul in care intram intr-un club sau in orice alt loc in care vrem sa dansam. Spatiul de dans nu inseamna doar materialul din care este facuta podeaua, ci presupune mult mai mult decat atat: partenera sau partenerul de dans, oamenii din jur (fie ca danseaza sau nu), luminile, denivelarile podelei, diferitele obstacole (fixe sau mobile), etc. A dansa intr-un loc nu presupune doar sa ne miscam pe o muzica, ci presupune o anumita eticheta si o anumita atitudine.

Cum folosim eficient spatiul de dans, cum ne adaptam conditiilor, indiferent care sunt ele, ce inseamna sa modifici spatiul de dans in functie de tine… acestea si multe altele vor constitui subiectele cursului. Pentru a intelege mai bine conceptul spatiului de dans vom folosi tehnici din actorie si din dansul contact.

Actoria in dans

In fiecare dintre noi se ascunde un actor. Nu doar prin faptul ca probabil orice om a visat ca macar o data in viata sa se urce pe o scena sau sa apara intr-un film, ci datorita simplului motiv ca in fiecare dintre noi se regasesc o sumedenie de nuante. Suntem o persoana la birou, una acasa, una in club cu prietenii. Diferite fatete ale aceluiasi diamant. Cursul de actorie in dans va va arata cum sa folositi aceste diferente pe podeaua de dans, cum sa le amplificati si cum sa faceti astfel incat sa vina in propriul vostru avantaj. In functie de ceea ce vrem sa exprimam la un moment dat, vom putea accentua dramatismul, sau vom putea spori comicul. Sau, pur si simplu vom sti cum sa aratam prin miscare ce si cand dorim. Vom fi capabili sa ne jucam cu noi insine si vom sti cum sa gasim acel dram de libertate care sa ne permita sa depasim propriile limite. Pentru acest curs vom folosi tehnici de actorie, regie teatru si wave dance.

Muzicalitatea

Sa dansezi in afara ritmului este ca si cum ai canta la un instrument dezacordat. Sa dansezi pe ritm, dar fara sa fii impreuna cu muzica este ca si cum ai conduce masina pe o autostrada care taie cea mai exotica jungla, dar nu ai putea privi decat negrul asfaltului si nimic altceva. Muzicalitate inseamna sa poti sa asculti muzica si sa o traduci prin miscari. Muzicalitate inseamna sa treci dincolo de corect, sa treci dincolo de ritm si sa poti exprima prin miscare ceea ce iti transmite in acel moment un anumit instrument. Prin muzicalitate veti atinge o cota maxima in dans, veti intra intr-o lume care este net superioara oricarei forme de exprimare a unei stari prin miscare.

Cursul de muzicalitate va va invata ce inseamna sa asculti muzica, sa o interpretezi, sa o intelegi. Care instrument este dominant. Ce inseamna accentele de gradul 1 sau 2. Ce inseamna stopul in dans. Acestea si multe alte amanunte care vor face dansul vostru unic. Pentru ca fiecare simte toate cele de mai sus intr-un mod unic. Pentru a invata acest principiu in dans vom folosi tehnici si jocuri preluate din lumea teatrului si a teoriei muzicale.

Stil si atitudine

Sa dansezi la fel ca ceilalti nu ar trebui sa fie un scop. Dimpotriva. Fiecare doreste sa fie unic, sa atraga toate privirile sau sa impresioneze partenerul/a din acel moment prin ce face in timpul unui dans. Cum puteti face acest lucru? Simplu ? prin stil si prin atitudine. In cadrul acestui curs vom invata ce inseama sa ai tinuta pe ringul de dans. Ce inseamna sa fii elegant, sa fii jucaus, sa fii seducator sau sa fii ?rau?. Cum, cand si daca putem combina aceste lucruri. Pe scurt? vom invata ce inseamna atitudinea. Cum, cand si cat sa o folosim. Cum sa o adaptam. Cat sa ne transformam pe noi insine pentru a avea o anumita atitudine. Atitudinea, dublata de stil, aduce unicitate in dans. Aduce personalitate, prospetime si charisma. Dezvoltarea acetui curs este bazata pe tehnici de actorie si dezvoltare personala.

http://felixcrainicu.ro/

http://oportunidad.ro/

 

Leave a reply