The rhythm in salsa

Pe 2 aprilie, in “Salsa for you”, s-a desfasurat primul workshop de percutie si muzicalite in salsa. Organizat de “Oportunidad” escuela de salsa, evenimentul a avut darul sa stranga o mare parte a comunitatii salsa din Bucuresti. Paul Luculescu, din cadrul Filarmonicii Pitesti, este cel care cu umor si maiestrie, a reusit sa ne retina atentia mai bine de 2 ore.

Workshopul a avut cateva directii bine definite:

  • Descoperirea timpului 1 intr-o melodie de salsa
  • Dezvoltarea si abordarea ritmului de salsa
  • Descoperirea instrumentelor de percutie folosite in salsa cat si posibilitatea de a canta la acestea
  • Invatarea pasului de baza pe clave
  • Cunoasterea ritmului in diferite stiluri de salsa.

Bongos, campana, maracas, claves, timbales, guiro, congas. Instrumentele de percutie care s-au facut auzite si explicate in cele mai mici amanunte. S-au exemplificat ritmurile atat pe numaratoare cat si pe muzica si s-au exemplificat in cadrul unor melodii cunoscute facand in asa fel incat sa se auda fiecare instrument in parte.

Felix Crainicu si Suzana Deac de la Oportunidad au exemplificat pasii de salsa pe clave si au aratat cateva trucuri pentru a prinde in dans momentele de break din salsa.

Workshopul a continuat cu un concurs de percutie, participantii fiind patru salsisti curajosi din sala, castigatorul fiind un cursant al  Feel The Rhtym Dance School.

 

 

Leave a reply