Crazy Salsa Fest Mangalia 2011

Ca o alternativa la fumul gratarelor, bere si muzica ascultata din usa masinii la un picnic, unii dintre noi au ales sa-si petreaca 1 mai intr-un mod mult mai educativ si cu siguranta mult mai distractiv. Crazy Salsa Fest Mangalia 2011 se desfasoara la hotel Paradisio si  va ofera 4 zile si 4 nopti pline cu muzica incendiara, concerte live, spectacole de inalta clasa si cursuri de dans toate in ritmuri latino americane. Participantii vor avea parte si de doua evenimente deosebite: “KIDS SALSA FEST” si “MISS SALSA“.

In noaptea de 30 aprilie vom asista la un concert incendiar de muzica si dans sustinut de trupa Mandinga.

Voi reveni cu amanunte si fotografii de la fata locului ;)

Site oficial: crazysalsafest.dap.ro

 

Atmosfera din Mangalia era una cat se poate de linistita, un oras care inca nu s-a trezit pentru sarbatorile estivale. Se vedeau doar cei care tranzitau grabiti spre Vama Veche si cei doritori de salsa care au luat cu asalt hotelul Paradiso. Vineri, hotelul era deja de multa vreme rezervat complet. Pentru cei care s-au hotarat in ultimul moment si cei care veneau fara rezervare, din fericire, organizatorii s-au gandit si la aceasta situatie si i-au distribuit la doua hoteluri adiacente. Personal in 10 minute mi s-a rezolvat ca prin minune o cerere de cazare.

Vineri seara, exista destul de multa confuzie printe cei care sosisera, noroc cu cei care venisera in anii trecuti si ofereau informatii unde o sa fie showurile si petrecerile din aceasta seara. Organizatorii acestui festival si anume “Noua Generatie” au facut eforturi uriase pentru a face un eveniment de o asemenea anvergura si nu pot sa nu-l amintesc pe Justinian Radu care spunea la un moment dat ca Ciprian Broasca isi merita toata aprecierea noastra. Personal cred ca scaparile sunt inerente, si luand per ansamblu acest festival si-a facut datoria si a oferit workshopuri de la nivel incepator  la nivel avansat iar petrecerile au fost cu adevarat incendiare. Cei mici au avut parte la “Kids Salsa Fest” de lectii de dans la care au participat pana si parintii, demonstratii de dans sustinute chiar de ei, numere de magie, face-painting si concursuri cu premii.

Workshop-uri au fost pentru toate gusturile: salsa, bachata, cha-cha, rumba, styling, zouk. Unul dintre ele mi-a atras atentia in mod deosebit: “Concepte si reguli in salsa” sustinut de Adrian Popita si Andreea Georgescu de la Solo Baila. Daca voi primi acceptul acestora, voi face o descriere amanuntita acestui workshop.

Sambata seara cel mai asteptat eveniment a fost bineinteles “Miss Salsa“. Desi printre noi sunt o multime de domnisoare care ar putea sa castige cu succes un concurs de miss, acum s-au inscris doar 6 persoane. Unele timide, altele cu mult charm si chiar o domnisoara de numai 11 ani, dar cu ochi superbi care promite mult pentru viitor. Pentru cei mai multi dintre noi, acest concurs a durat foarte mult. Daca erau 50 de participante cu siguranta ne-ar fi prins 4 dimineata. Decizia juriului, dupa ceva deliberari in care s-au putut urmari creatiile unui designer de moda, a ales-o pe Agata Denisa Marinescu ca Miss Salsa 2011 si cred ca aceeasi decizie ar fi luat-o toti din sala. Asa cum ne-am obisnuit, toti sponsorii au incarcat-o de premii care mai de care, Fullpass la Vama Veche, intrare gratuita in Salsa For You, Avon a oferit produse cosmetice si lista continua.

Desi pe situl oficial era anuntata Mandinga, se pare ca aceasta informatie nu a fost actualizata de anul trecut cand intr-adevar ei au sustinut un concert pe scena Crazy Salsa Fest.

Show-urile pe care le-am putut urmari au fost savurate de toti cei prezenti fiind concepute cu entuziasm si creativitate artistica. Simona si Vali si-au demonstrat inca o data valoarea printr-o demonstratie de stil si tehnica de dans. Impresionante au fost si demonstratiile trupelor lui Miroslav Ivanos si a celor de la Hermanos care au trait fiecare bit la intensitate maxima.

Petrecerea a fost una de zile mari si a durat pana dimineata iar pe la 6.10 mai erau inca voci care tipau “Vreau Bachaaataaaa” si probabil daca oboseala nu si-ar fi spus cuvantul, ar fi continuat. Speram sa ne revedem la anul si sa ne distram la fel de bine.

 

Galerie foto:

Leave a reply