Deschidere Oportunidad Escuela de Salsa

Oportunidad Escuela de Salsa beneficiaza de aportul a doi instructori cu larga experienta in materie de dans, teatru, coregrafie si tehnici de dezvoltare personala. Dupa multi ani pe scena sau in spatele ei, Suzana Deak si Felix Crainicu s-au decis sa puna bazele acestei scoli care are ca idee centrala conceptul de lead & follow (barbatul conduce, femeia se lasa condusa). Ce inseamna asta? Ca intelegand si aplicand principiul amintit mai sus nu ai nevoie de partener(a) stabil(a), nu trebuie sa inveti coregrafii, nu trebuie sa ai cu tine o anumita muzica. Pur si simplu, vei invata sa conduci si sa te lasi condusa, ceea ce duce la faptul ca poti dansa in pereche oriunde, cu oricine, pe orice muzica din familia salsa. In plus, Oportunidad pune un accent deosebit pe dezvoltarea propriei personalitati in dans.

Pentru noi, un dansator bun nu este acela care stapaneste perfect nu stiu care tehnica, ci acela care pune cele mai profunde trairi personale in miscarile sale, care pune maxim de pasiune in tot ce face in dans.

Suzana Deak

Dansand salsa poti lasa gandurile sa dispara. Poti alege sentimentele in locul lor. Intr-o eterna asa-zisa competitie inima vs minte, prin salsa poti lasa trairile sa vina inaintea cerebralului. Mai simplu spus? Te poti indragosti de 10 ori intr-o seara de salsa, poti arde prin povestea pe care i-o spui partenerei din acel moment. O poveste care nu dureaza mai mult de 3-4 minute, atat cat tine o melodie. La sfarsitul unei astfel de nopti vei pleca avand un suflet mai bogat.

Felix Crainicu

Oportunidad propune saptamanal o serie de cursuri unice, create prin imbinarea tehnicilor de dans, de dezvoltare personala, de regie de teatru si de actorie. Dintre acestea enumeram cursul de lead & follow (foloseste tehnici si jocuri preluate din lumea teatrului si a dansului contact), cursul de ritm (tinut impreuna cu percutionisti profesionisti, care vin sa explice complexitatea si structurile ritmului din salsa), cursul celor 3 principii de baza din dans (principiul “pasilor mici”, principiul “cate una”, principiul “actiunii si reactiunii”), cursul spatiului de dans (acel factor de care depindem cu totii in clipa in care vrem sa interpretam prin miscare o melodie, fie ea de salsa sau nu), cursul de muzicalitate (ce inseamna sa treci dincolo de corect si ce presupune libertatea in miscare), cursul de actorie in dans (sustinut impreuna cu actori profesionisti), etc.

Multumim Oportunidad Escuela de Salsa pentru materialele foto puse la dispozitie. Copyrightul pozelor din acest post apartine Oportunidad Escuela de Salsa.

Situl oficial al scolii de dans: www.oportunidad.ro

Leave a reply